Royal Cake - CakeWorld

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Royal CakeI. RoyalCake
Országos, nemzetközi torta- és cukrászati artisztika verseny
Felhívás és szabályzat


2019. november 9.
Gödöllői Királyi Kastély
2100 Gödöllő, Grassalkovich-Kastély 5852.hrsz.

A verseny fővédnökei:
Gödöllő Város Önkormányzata
Gödöllői Királyi Kastély

A verseny szervezői:
Cake World Hungary® Kft
Tortamissio TortadekorációA verseny tematikája:
Évek óta tervezgettük, dédelgettük ezt az igazán exkluzív és egyedülálló verseny létrehozását. A verseny szervezése alatt nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy rendezvényünk, tisztelegjen Erzsébet királyné emléke előtt. Nemzetközi versenyt tervezünk, így hazánk tehetségei mellett a környező országokban élő cukrászok, hobbicukrászok is részt vehetnek a megmérettetésen. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon először mi rendezhetünk ilyen tematikájú versenyt, és úgy gondoljuk, hogy a legméltóbb helyszín erre a Gödöllői Királyi Kastély.
Versenyünkre olyan alkotásokat várunk amely a barokk, rokokó stílusjegyeivel készültek. Erre a korszakokkra jelemzőek a bonyolult indás minták, gazdag díszítési technikák, aranyozás, monumentalitás, így bátran szárnyalhat a képzeletünk! Gondoljunk csak a Gödöllői Királyi Kastély báltermére, vagy a Schönbrunni Kastélyra, képzeljük magunkat Sisi Magyar királyné helyébe. Mennyi ötlet és lehetőség! Az alkotásokat tehát olyan témában várjuk amiket Sisi, a barokkos stílusjegyek ihlették, legyen szó akár királyi esküvőkről, vagy koronázásról.


Versenyünkre bárki nevezhet aki szeret alkotni, legyen cukrász vagy lelkes amatőr hobbicukrász!

Nevezés, nevezési díj:
A nevezés, nevezési lapon és a nevezési díj megfizetésével történik. A nevezési lapot a megjelölt határidőig kérjük visszaküldeni az alábbi e-mail címre: cakeworldhungary@gmail.com.
Nevezési díj kategóriánként és nevezett alkotásonként: 12.000,- Forint, azaz tizenkettőezer forint.
Egy nevező több kategóriában, több alkotással is nevezhet.
A nevezés a nevezési díj befizetésével együtt válik érvényessé. Amennyiben a nevezési díj nem érkezik meg legkésőbb a megadott nevezési határidőt követő három napon belül, a nevezése érvénytelen.
A nevezési díjakat a Cake World Hungary® Kft. UniCredit Bank: 10918001-00000083-70570008 számlaszámára kérjük a nevezéssel egy időben utalni. A megjegyzés rovatba kérjük, írják be a nevező nevét és az „I. RoyalCake Tortaverseny nevezési díja” szöveget. A nevezési díjról minden nevezőnek számlát állítunk ki, ezért kérjük, hogy a számlázási nevet és címet szíveskedjenek a nevezési lapon megadni.
Utólagos nevezéseket nem áll módunkban elfogadni, ezért kérjük, figyeljenek a megadott határidőkre. Helyszínen történő nevezésre nincs lehetőség!
A befizetett nevezési díjat/díjakat nem áll módunkban visszafizetni, akkor sem, ha a nevező nem tud részt venni a versenyen.
Nevezési határidő: 2019. szeptember 30.
Fizetési határidő: 2019. október 15.
A nevezés során megadott adatok kezelésére vonatkozóan a személyes adatok kezelésére vonatkozó adatkezelési szabályzat rendelkezései az irányadóak.
A versenymunkákat 2019. november 09-én reggel 7 órától lehet a kiállítás helyszínére bevinni, délelőtt 9 óráig kell a helyére kell tenni minden alkotást.
A nevezési határidő után minden versenyző sorszámot kap, amelyet e-mailben fogunk elküldeni. Az asztalokon ezeket a sorszámokat kell megkeresni és mellé elhelyezni a műveket. Az asztalokat megbontani az eredményhirdetés után lehetséges. Az eredményhirdetés időpontja: 17:00 óra.


Asztalok:
Minden versenyző számára asztalt bíztosítunk, fehér terítővel letakarva. A többi díszítésről a versenyzőnek kell gondoskodnia. Áramigény esetén kérjük hozzanak magukkal hosszabító kábelt, az esetleges javítások elvégzésére vagy a versenymunkák megvilágítása céljából.
Az ízléses díszítésről, a nevezett alkotás témájának megfelelően, a versenyzőnek kell gondoskodnia.

A rendezvény belépődíjas!
Belépőjegy árai:
Felnőtt belépőjegy  1490,- Ft
Diák és nyugdíjas 990.- Ft
Állandó kiállítással kombinált felnőtt 3.990,- Ft
Állandó kiállítással kombinált családi belépőjegy 8.490,- Ft
Ingyenességet biztosítunk 3 éves kor alatti gyermekek, valamint a fogyatékkal élők, továbbá a csoportot kísérő (15 főnként 1 fő) számára.

A verseny nevezőinek nem kell belépődíjat fizetni, illetve egy fő segítő számára is ingyenes a belépés.
A jegyek megvásárolhatóak a helyszínen, illetve a Jegy.hu weboldalon keresztül.


A verseny díjazása:
Minden versenyző a verseny színvonalához illő exklúzív ajándékcsomagokat kap, illetve a minősítésének megfelelő éremben, oklevélben részesül.
A verseny ideje alatt, a legtöbb pontszámot elért versenyző lesz a RoyalCake Winner, aki 1000,- EUR, azaz ezer euro díjazásban részesül, főtámogatónk a Fractal Colors Kft felajánlása által.
Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy aki a legtöbb pontot érte el, az lesz a RoyalCake Winner-e, legyen az cukrász vagy hobbicukrász. Pontegyenlőség esetén a zsűri elnök dönti el, hogy ki legyen a fődíjas.

Zsűrizés:
A zsűri nemzetközileg elismert Magyar illetve külföldi szakemberekből áll.
A zsűrizés időtartamára a versenyző nem állhat az alkotása mellett, annak érdekében, hogy a zsűri befolyásolás nélkül, akadálymentesen végezhesse munkáját. A zsűrizés 09:00 órakor kezdődik. A maximálisan elérhető pontszám 100 pont.
A torta és az artisztika kategóriákat, valamint a cukrászokat és a hobbicukrászokat is külön díjazzuk. A versenymunkák értékelése a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján történik. A minősítés értelmében több arany,-ezüst, és bronzérem kerül kiosztásra, illetve akik nem érik el a megfelelő pontszámot, oklevél minősítésben részesülnek.

Ponthatárok:
100-90 pont   aranyérem és oklevél
89-75 pont     ezüstérem és oklevél
74-60 pont     bronzérem és oklevél
59-0 pont       oklevél

Zsűrizés szempontjai és pontszámok:
Látvány, kreativitás, esztétika, színhatás:               25 pont
Innováció, új ötletek, módszerek alkalmazása:       25 pont
Nehézségi fok és kivitelezés:                                  25 pont
Kidolgozás, helyes szakmai elkészítés:                  25 pont
Összesen:                                                              100 pont
A zsűri döntése végleges és visszavonhatatlan!
Kizárólag olyan díszmunkák kerüljenek a kiállításra, amelyek máshol még nem voltak nevezve! Ha ilyen munkával találkozik a zsűri, azonnali kizárást vonz maga után! A zsűrizés után a versenyző visszajelzést, értékelést kérhet a munkájáról a zsűritől.

Versenykategóriák:

Dísztorta kategória (cukrász és hobbicukrász):

A torta alapja (alátét mérete) maximum 60×60 cm lehet. Ebben a kategóriában minimum 3 emeletes (minimum 30 cm magas), maximum 120 cm magas,  hungarocell alapra készült tortát kell készíteni.
Legalább kétféle technika alkalmazandó (cukorvirág, karamell, csokoládé, figurák, szobrok,
airbrush, szabad kézi festés, ostya, royalicing), ehető formában.
Műanyag baba és kiegészítő figura, strassz szalag, pávatoll, nem ehető kiegészítő nem megengedett, és pontlevonással járhat! Figyeljünk arra, hogy a virágokat, díszeket szakszerűen rögzítsük a tortára. Használjunk műanyag virágbeszúrókat, drót közvetlenül ne érintkezzen a tortával, stb. A tortaalátét, tortadob ne látszódjon ki az alkotás alatt.

Cukrászati artisztika kategória (cukrász és hobbicukrász):

Dekoratív művészi alkotás, csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerekből készülhetnek. Egyedi kivitelezésű cukor, csokoládé, karamell, grillázs, kakaó festészet, tragant, marcipán, royalicing stb. szobrászat, vagy egyéb különleges díszítő technikák és művek.
A bemutatott munkát ehető anyagból kell elkészíteni, viszont érthető és indokolt esetben a merevítés, tartó elem megengedett.  A művészi alkotás csak térbeli háromdimenziós munka lehet (a síkban díszített munkákat nem értékeljük).
Az artisztikai terméken belül több különböző technikákkal dolgozzanak. A kiállított alkotások minimum 50 cm, maximum 120 cm magasak lehetnek, az alap mérete maximum 60X60 cm.

Cukorvirág kategória (cukrász és hobbicukrász):

Minden nevező 1 db alkotással nevezhet!
Minimum 7 db virágból álló kompozíciót kérünk.  A levelek mennyisége  legyen összhangban a kompozícióban (minél több a levél annál dúsabb a  csokor).
A bimbók és kitöltő virágok nem számítanak teljes értékű  virágnak, de kötelezőek a kompozíció kialakításában. Minden  kompozícióban minimum 3 különböző típusú virágot kell alkalmazni a  bimbókon és apró virágokon kívül. Felhasználhatóak a műbibék is a  virágok élethűbbé tételéhez, ha szükséges, viszont műleveleket nem lehet  alkalmazni. Középrészhez elfogadott a cérna használata is. A virágok és  levelek készítésekor fontos a botanikai pontosság, a szirmok megfelelő  száma, a levelek erezete (természetesen a margaréta és gerbera esetében  nem fogunk szirmokat számolgatni).  Figyeljünk a szirmok és levelek  kialakításánál a megfelelő vékonyításra is. Figyeljünk a méretekre és a  megfelelő színválasztásra és az összhatásra. A kompozícióban elfogadjuk a  plusz szalagos drótokat is, melyek a dísz esztétikai értékét emelik, de  úgy legyenek elhelyezve, hogy ne nyomják el virágokat, vagyis ne a  drótok domináljanak.  Az asztal díszítése a versenyzők feladata!  

Mindhárom kategóriában törekedjenek a kézzel készített részletekre, a sablonokban, formákban készült termékek pontlevonással járhatnak!
Az alkotás fantázianevét és a felhasznált anyagok listáját jól látható módon fel kell tüntetni. A készítő nevét a zsűrizés végén lehet kihelyezni, ezek megszegése pontlevonással járhat.
Kérünk minden résztvevőt, hogy kiemelt figyelemmel készítse a versenymunkákat, csak ehető anyagokkal dolgozzanak és az Európai Unió által elfogadott ételfestékeket, alapanyagokat, stb. használjanak.

Elérhetőség, további információk kérése:
Bármilyen kérdésre készséggel válaszolunk! Keressenek bátran az alábbi elérhetőségeken.
Az esemény weboldala: www.cakeworldhungary.hu
Facebook: https://www.facebook.com/cakeworldhungary/
További információ e-mailben  cakeworldhungary@gmail.com
Telefon: 06-20-585-2305 Cake World Hungary® Kft ügyvezetője Magyarné Fekete Veronika (a telefonszám munkanapokon 08:00-17:00 közt elérhető)

Minden versenyzőnek jó felkészülést és eredményes részvételt kívánunk:
CAKE WORLD HUNGARY® KFT
TORTAMISSIO TORTADEKORÁCIÓ

Budapest, 2019. június 15.
www.cakeworldhungary.hu
Telefonszám:+36-20-585-2305
E-mail: cakeworldhungary@gmail.com
Gödöllői Királyi Kastély
http://www.kiralyikastely.hu/
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz