Inspirációk - CakeWorld

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Inspirációk

Szeretnénk egy kis inspirációt adni nektek az I.RoyalCake versenymunkáihoz.
Az elmúlt napokban rengeteg gondolat, kép, fotó, ötlet cikázott a fejünkben, mivel mi nem indulhatunk a megmérettetésen, ezért átadjuk nektek ezeket az ötleteket.
De nézzük csak közelebbről a verseny tematikáját: barokk, rokokó stílus és Sissi.
A barokkra és a rokokó stílusra egyaránt jellemző a bonyolult túldíszítettség, az aranyozás, monumentalizmus, látványosság. Itt semmi, de semmi nem sok :)
Erzsébet királynét senkinek sem kell bemutatni, idézzük fel magunkban Romy Schneider magával ragadó játékát a Sissi filmben.
Amikor kislányként megkérdezték tőlem, hogy mi szeretnék lenni ha nagy leszek akkor azt válaszoltam, hogy Sissi hercegnő. De ezzel szerintem nem csak én voltam így.
Nézzük meg újra a Sissi filmet, gyűjtsünk belőle ötleteket! De nem is olyan nehéz királynénak éreznünk magunkat, csukjuk be a szemünket pár percre....
Gondoljuk magunkat Erzsébet királyné helyébe. Vajon mivel töltötte a napjait?
Gödöllői tartózkodása során az erdőben barangolt, vagy lóháton vágtázott a gyönyörű vidéken?
Amikor Bécsben időzött a Hofburg vagy a Schönbrunni kastély kertjében ibolya mezők közepén kergetőzve játszott a gyermekeivel? Szerintetek milyen volt a királyi esküvő, vagy hogyan ünnepelték a születésnapokat az udvarban? Szárnyaljon a fantáziátok! Rengeteg lehetőség :)
Jöjjön pár kép, arról a korról ami nem volt más, mint az életöröm, a pompa, az idilli élet, a gondtalan szórakozás, a luxus kifejeződése.
Ez a varázslatos korszak most november 9-én megelevenedik a Gödöllői Királyi Kastélyban, az I.RoyalCake tortaversenyen.
www.cakeworldhungary.hu
Telefonszám:+36-20-585-2305
E-mail: cakeworldhungary@gmail.com
Gödöllői Királyi Kastély
http://www.kiralyikastely.hu/
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz